Julian Assange ar putea fi arestat, după ce a încălcat termenii eliberării condiţionate

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, care s-a refugiat marţi la ambasada statului Ecuador din Londra pentru a scăpa de extrădarea în Suedia, este "pasibil de a fi arestat" pentru că a încălcat termenii eliberării condiţionate, a declarat miercuri Sotland Yard.

159 afișări
Imaginea articolului Julian Assange ar putea fi arestat, după ce a încălcat termenii eliberării condiţionate

Julian Assange (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La sfârşitul lui 2010, "Înalta Curte i-a acordat o eliberare condiţionată, suspusă mai multor reguli", a explicat o purtătoare de cuvânt a poliţiei.

Una dintre prevederile eliberării condiţionate stipula că acesta "va rămâne la o adresă prestabilită între orele 22.00 şi 08.00", a adăugat ea. "Marţi, către ora locală 22.00 (24.00, ora României), poliţia a fost informată că Assange a încălcat una dintre prevederile eliberării sale condiţionate. De acum, el este pasibil să fie arestat", a continuat purtătoarea de cuvânt.

Poliţia este "la curent cu faptul că el se află la Ambasada Ecuadorului, pe Hans Crescent, la Londra", a precizat ea.

De fapt, un poliţist a fost văzut ieşind din sediul ambasadei marţi seara, a constatat un fotograf AFP.

Julian Assange s-a refugiat în sediul ambasadei încă de marţi şi a cerut azil politic. Această adevărată lovitută de teatru are loc în contextul în care el a epuizat, după 18 luni, recursurile juridice, în Marea Britanie, împotriva extrădării sale în Suedia.

Această ţară îl caută pentru un presupus caz de viol şi agresiune sexuală, acuzaţii pe care le-a negat întotdeauna.

Julian Assange afirmă că este victima unui complot al Statelor Unite, pe care le-a iritat publicând pe WikiLeaks, site-ul său, mii de documente confidenţiale. El se teme că, ulterior, Suedia, l-ar extrăda în Statele Unite, unde ar putea risca pedeapsa cu moartea pentru spionaj.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici