Julian Assange îşi poate continua demersul de contestare a extrădării sale în Suedia

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, îşi poate continua în faţa Curţii Supreme de Justiţie demersul de contestare a extrădării sale în Suedia, potrivit deciziei Înaltei Curţi de Justiţie din Marea Britanie adoptate luni.

93 afișări
Imaginea articolului Julian Assange îşi poate continua demersul de contestare a extrădării sale în Suedia

Julian Assange îşi poate continua demersul de contestare a extrădării sale în Suedia (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Înalta Curte de Justiţie nu a aprobat direct apelul în faţa Curţii Supreme, dar a considerat că dosarul ţine de "interesul public" şi trebuie tranşat "cât mai repede posibil" de jurisdicţia supremă.

Gareth Peirce, avocatul lui Julian Assage, a declarat că au la dispoziţie 14 zile pentru a face apel la această decizie la instanţa supremă. Apelul va fi examinat de către trei reprezentanţi ai acestei instituţii, ce vor decide dacă cererea de apel poate fi înregistrată. "Dacă aceştia trei vor refuza cererea de apel, s-a terminat", a concluzionat avocatul.

Punctul de interes general este acela de a şti dacă un mandat de arestare european emis de către un procuror angajat al unui stat poate fi considerat valid.

"Acesta este un caz de manual", a declarat in faţa Înaltei Curţi Mark Summers, în numele apărării lui Julian Assange. "Faptul de a şti dacă un procuror poate emite un mandat de arestare european este un punct de lege de interes general", a mai adăugat acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici