Julian Assange: WikiLeaks are resurse financiare şi va face în curând noi dezvăluiri

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a afirmat luni că site-ul este activ în continuare, are o susţinere populară crescută, o "puternică situaţie" financiară împotriva contraatacurilor bancare, "mii de dezvăluiri" pe viitor şi "surse peste tot".

715 afișări
Imaginea articolului Julian Assange: WikiLeaks are resurse financiare şi va face în curând noi dezvăluiri

Julian Assange: WikiLeaks are resurse financiare şi va face în curând noi dezvăluiri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Lucrurile s-au complicat, în sensul că avem bătălii juridice în curs în mai multe ţări, mai multe jurisdicţii", a declarat Assange în cadrul unei videoconferinţe cu Adunarea Generală a Societăţii Interamericane de Presă (SIP) din Lima.

"Dar avem mii de dezvăluiri pe viitor pentru publicaţii, contracte cu 50 de mass-media din lume", a adăugat fondatorul site-ului, a cărui difuzare de telegrame diplomatice americane la sfârşitul lui 2010 a declanşat un seism diplomatic.

În pofida contraatacurilor bancare şi financiare împotriva WikiLeaks, "suntem într-o situaţie financiară destul de puternică pentru a supravieţui cu ajutorul rezervelor noastre de bani de 11 luni" şi "nu trebuie să concediem pe toată lumea, ceea ce este o situaţie excepţională în lumea mass-media", a ironizat el.

Julian Assange a calificat drept "extraordinară" mişcarea Occupy Wall Street şi repercusiunile acesteia în mai multe ţări, calificând-o drept o mişcare "inspirată parţial" de WikiLeaks şi care va alimenta "o bază de susţinere, dar şi o bază de surse" pentru organizare.

"Avem surse peste tot. Avem surse printre paznicii clădirilor, consultanţi, agenţi de informaţii, politicieni etc", a afirmat el.

"Susţinerea presei şi a oamenilor nu a fost niciodată atât de puternică" pentru WikiLeaks, care se vrea "o agenţie de informaţii a poporului", a conchis Julian Assange, aplaudat de liderii din presă participanţi la conferinţă.

Assange, aflat în libertate condiţionată în apropierede Londra în aşteptarea unei eventuale extrădări către Suedia, unde este acuzat de viol, şi-a făcut sâmbătă apariţia în City, centrul financiar al Londrei pentru a aduce sprijin celor 800 de "indignaţi".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici