Jumătate dintre militarii britanici se gândesc să se retragă din armată

Aproape jumătate dintre militarii britanici se gândesc să se retragă din armată, potrivit unui studiu de amploare publicat miercuri de Ministerul Apărării de la Londra.

35 afișări
Imaginea articolului Jumătate dintre militarii britanici se gândesc să se retragă din armată

Jumătate dintre militarii britanici se gândesc să se retragă din armată (Imagine: Mediafax/AFP)

Această anchetă survine în contextul în care armata britanică se confruntă cu probleme de extenuare a militarilor, cu circa 7.800 de militari mobilizaţi în Afganistan şi 4.000 în Irak.

Potrivit studiului, 47 la sută dintre militarii şi marinarii britanici interogaţi au declarat că "resimt în mod regulat dorinţa de a părăsi armata definitiv", în timp ce 44 la sută dintre membrii Royal Air Force (RAF) şi 37 la sută din Royal Marines care au fost chestionaţi au mărturisit acelaşi sentiment.

În total, 45 la sută dintre militarii britanici chestionaţi au arătat că nu sunt mulţumiţi de situaţia care îi obligă să petreacă foarte mult timp departe de familie şi prieteni. Circa 38 la sută dintre aceştia au declarat că această situaţie îi determină să ia în considerare retragerea, faţă de 47 la sută care au declarat că le este indiferent.

Întrebaţi despre moralul în cadrul unităţii lor, 72 la sută dintre membrii RAF au arătat că acesta este fie "slab", fie "foarte slab", faţă de 64 la sută care au aceeaşi opinie în cadrul Royal Navy şi 59 la sută în armata terestră.

În schimb numai 38 la sută din militarii interogaţi în cadrul Royal Marines au dat acest răspuns.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 8.857 de persoane în perioada iulie - octombrie 2007.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici