Junta militară din Myanmar a eliberat 229 de călugări

Junta militară din Myanmar a pus în libertate 229 de călugăriţe şi călugări budişti capturaţi în timpul represaliilor de săptămâna trecută împotriva celei mai mari manifestaţii antiguvernamentale din ultimii 20 de ani, a declarat unul dintre monahii eliberaţi, citat de Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Junta militară din Myanmar a eliberat 229 de călugări

Junta militară din Myanmar a eliberat 229 de călugări

Călugărul, în vârstă de aproximativ 20 de ani, dar prea agitat pentru a oferi detalii referitoare la identitatea sa, a afirmat că el şi alţi 79 de fraţi ai săi s-au întors la mănăstirea Mingala Yama, din Rangoon, imediat după miezul nopţii.

Ceilalţi 16, din cei 96 arestaţi în timpul unui raid la mănăstire, urmează să fie eliberaţi în curând, a adăugat el. Alte câteva sute de călugări au fost arestaţi în raiduri similare la alte 15 mănăstiri din Rangoon.

Călugărul a explicat că au fost deţinuţi într-un fost institut tehnic al guvernului, dintr-un cartier din nordul oraşului Rangoon, şi că au fost suspuşi abuzurilor verbale, dar nu şi fizice, în timpul interogatoriului. El a adăugat că deţinuţii primeau două mese pe zi.

"Am fost obligaţi să purtăm haine civile în timpul interogatoriilor. Ne-au interogat zi şi noapte, dar ni s-au dat două mese pe zi", a explicat el.

Persoane care au asistat la raidurile din mânăstiri susţin că monahii au fost bruscaţi şi loviţi pentru a fi urcaţi în vehiculele forţelor de ordine.

Tot miercuri au fost eliberate 149 de călugăriţe budiste, mutate în urmă cu trei zile în incinta Institutului tehnic din Kyaikkasan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici