Jurnalistă chineză din curentul MeToo, condamnată la cinci ani de închisoare

  • Jurnalista chineză Sophia Huang Xueqin a fost condamnată la cinci ani de închisoare.
  • Femeia care s-a remarcat în cadrul curentului MeToo a fost acuzată de acţiuni împotriva statului.
  • Ea este arestată din 2021.
Urmărește
409 afișări
Imaginea articolului Jurnalistă chineză din curentul MeToo, condamnată la cinci ani de închisoare

Sursa foto: AP

Sophia Huang Xueqin, în vârstă de 36 de ani, a fost arestată în 2021 în timp ce se îndrepta spre Marea Britanie pentru a studia, potrivit BBC.

Ea este una dintre cele mai cunoscute activiste MeToo din China. Tânăra a prezentat numeroase cazuri de abuzuri sexuale şi misoginie din societatea chineză.

Vineri, ea a fost condamnată la cinci ani de închisoare. Verdictul a fost anunţat la aproape 10 luni după ce a fost judecată. Un alt activist a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare. Procesul s-a desfăşurat cu uşile închise.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici