Jurnalistul care a aruncat cu pantofii spre Bush este un "patriot", afirmă un coleg (Video)

Jurnalistul irakian care şi-a aruncat pantofii către preşedintele american George W. Bush, la Bagdad, este un "patriot irakian" care a acţionat în nume propriu, a declarat luni un coleg al acestuia, Jihad al Roubaie.

12 afișări
Imaginea articolului Jurnalistul care a aruncat cu pantofii spre Bush este un "patriot", afirmă un coleg (Video)

Jurnalistul care a aruncat cu pantofii spre Bush este un "patriot", afirmă un coleg (Imagine: news.bbc.co.uk)

"Acest comportament trebuie considerat ca propria lui iniţiativă şi nu a postului de televiziune" a declarat Roubaie, jurnalist în cadrul televiziunii al-Bagdadia şi coleg cu autorul incidentului de duminică.

"Ne puteam aştepta la aşa ceva din partea lui, pentru că este într-adecăr un patriot în ceea ce priveşte toate aspectele legate de Irak", a adăugat el.

Postul de televiziune al-Bagdadia, cu sediul la Cairo, este "independent şi nu are legături cu nici un partid politic", a subliniat Roubaie.

Mountazer al-Zaidi a aruncat pe neaşteptate cu pantofii către George W. Bush şi l-a insultat în timpul unei conferinţe de presă comune cu premierul irakian Nuri al-Maliki, în biroul acestuia din Bagdad.

În cadrul întâlnirii celor doi în biroul privat al premierului irakian, jurnalistul a strigat: "Este sărutul de adio, neam de câine" şi a aruncat cu pantofii către preşedintele american, fără a-l atinge.

Jurnalistul a fost evacuat de serviciile de securitate irakiene şi americane, în timp ce continua să strige către Bush: "Sunteţi responsabil pentru moartea a mii de irakieni".

Originar din oraşul şiit Nassiriyah, situat la 350 de kilometri sud de Bagdad, cetăţeanul în vârstă de 28 de ani locuieşte împreună cu fraţii săi în centrul Bagdadului.

În noiembrie 2007, el a fost răpit din centrul Bagdadului de persoane necunoscute şi ţinut ostatic timp de o săptămână.

Postul de televiziune al-Bagdadia, înfiinţat în 2005 şi finanţat de un om de afaceri irakian, a cerut luni dimineaţa autorităţilor irakiene eliberarea imediată a jurnalistului. Roubaie a adăugat că nu ştie unde se află colegul său.

 Citeşte şi:

Un jurnalist şi-a aruncat pantofii asupra lui George W. Bush, la Bagdad

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici