Justiţia pakistaneză a ordonat arestarea fostului preşedinte Pervez Musharraf

Un tribunal pakistanez a ordonat joi arestarea fostului preşedinte Pervez Musharraf, care s-a întors recent din exil în speranţa de a participa la alegerile generale, în legătură cu demiterea unor judecători în perioada în care se afla la putere, a anunţat un purtător de cuvânt al partidului său.

500 afișări
Imaginea articolului Justiţia pakistaneză a ordonat arestarea fostului preşedinte Pervez Musharraf

Justiţia pakistaneză a ordonat arestarea fostului preşedinte Pervez Musharraf (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Avocatul nostru a cerut prelungirea perioadei de eliberare pe cauţiune în dosarul judecătorilor", a declarat Muhammad Amjad, un purtător de cuvânt al formaţiunii politice a lui Musharraf.

"Cei care îl acuză nu au evocat argumente serioase (în favoarea arestării sale). Prin urmare, noi credeam că eliberarea lui pe cauţiune ar fi trebuit prelungită fără probleme, dar spre marea noastră surprindere judecătorul a respins prelungirea şi a ordonat arestarea (lui Musharraf)", a adăugat el.

Acelaşi tribunal prelungise recent până joi eliberarea pe cauţiune a lui Musharraf în acest caz.

Generalul în retragere, care asista la audiere, a părăsit imediat tribunalul din Islamabad sub protecţia gărzilor sale de corp, potrivit unui fotograf al AFP prezent la faţa locului.

Pervez Musharraf este liderul APML (All Pakistan Muslim League), un partid înfiinţat în exil care nu are niciun deputat în Adunarea în exerciţiu. Un tribunal pakistanez a exclus, în această săptămână, candidatura sa la alegerile generale din 11 mai.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici