Justiţia rusă i-a interzis lui Aleksei Navalnîi să participe la funeraliile lui Boris Nemţov

Un tribunal din Moscova a respins luni cererea opozantului rus Aleksei Navalnîi de a participa marţi la funeraliile lui Boris Nemţov, un lider al opoziţiei ruse ucis în noaptea de vineri spre sâmbătă în apropiere de Kremlin, relatează RFE/RL în pagina electronică.

318 afișări
Imaginea articolului Justiţia rusă i-a interzis lui Aleksei Navalnîi să participe la funeraliile lui Boris Nemţov

Justiţia rusă i-a interzis lui Aleksei Navalnîi să participe la funeraliile lui Boris Nemţov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aleksei Navalnîi, care ispăşeşte o pedeapsă de 15 zile de detenţie, le-a cerut autorităţilor să îl elibereze pentru 24 de ore pentru a putea participa la funeraliile lui Boris Nemţov, care vor avea loc marţi.

Însă Tribunalul Presnenski din Moscova a respins cererea lui Navalnîi, argumentând că orice deţinut care ispăşeşte o pedeapsă administrativă poate fi eliberat temporar doar dacă este grav bolnav sau în cazul morţii unei rude apropiate.

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a fost condamnat pe 19 februarie la 15 zile de detenţie fiindcă a încălcat condiţiile unei condamnări precedente care îi interzicea să participe la manifestaţii publice.

Opozantul rus a fost sancţionat pentru că a distribuit la metroul din Moscova, la 15 februarie, pliante care făceau apel la organizarea unui marş la 1 martie.

Defilarea planificată de opoziţie pentru 1 martie s-a transformat într-un marş de comemorare a lui Boris Nemţov.

Boris Nemţov a fost împuşcat de câteva ori, vineri, înainte de miezul nopţii, în timp ce se plimba pe podul Bolşoi Moskvoreţki în compania modelului ucrainean Anna Duriţkaia.

Nemţov va fi înhumat marţi la cimitirul Troiekurovskoie din Moscova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici