Justiţia sârbă a renunţat la procesul contra soţiei lui Ratko Mladici, acuzată de deţinere de arme

Un tribunal din Belgrad a încheiat un proces împotriva lui Bosiljka Mladici, soţia fostului lider militar al sârbilor din Bosnia, Ratko Maldici, după ce procurorul a renunţat la acuzaţiile de deţinere ilegală de arme, a anunţat agenţia Tanjug.

76 afișări
Imaginea articolului Justiţia sârbă a renunţat la procesul contra soţiei lui Ratko Mladici, acuzată de deţinere de arme

Justiţia sârbă a renunţat la procesul contra soţiei lui Ratko Mladici, acuzată de deţinere de arme (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Judecătoarea Vesna Adamovici, citată de Tanjug, a anunţat că Biroul Procurorului a renunţat la acuzaţiile împotriva lui Bosiljka Mladici şi că tribunalul a hotărât să întrerupă procesul împotriva acesteia.

Potrivit lui Adamovici, Ratko Mladici a declarat că armele găsite în casă erau ale sale, într-un interogatoriu care a avut loc după arestarea sa, înainte să fie transferat către Tribunalul Pental Internaţional (TPI) pentru fosta Iugoslavie, la Haga (Olanda).

Bosiljka Mladici era inculpată pentru deţinere ilegală de arme automate şi mai multe pistoale, descoperite într-o percheziţie la domiciliul acesteia, la Belgrad, în decembrie 2008.

Milos Saljici, avocatul familiei Mladici, declara marţi că se aşteaptă ca procurorul să renunţe la acuzaţii.

Avocatul şi Bosiljka Mladici nu s-au prezentat, miercuri, la tribunalul din Belgrad, pentru că se află, în prezent, la Haga.

Acuzat de genocid, crime împotriva umanităţii şi crime de război, comise în timpul Războiului din Bosnia, în perioada 1992-1995, Ratko Mladici a fost arestat la 26 mai, în Serbia, după 16 ani de fugă.

El a fost transferat, câteva zile mai târziu, la TPI, unde va fi judecat pentru masacrul de la Srebreniţa (în Bosnia de est), în iulie 1995, cel mai sângeros de la cel de al Doilea Război Mondial încoace, în care au fost executate peste 8.000 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici