Kievul respinge cererea protestatarilor de a întrerupe relaţiile diplomatice cu Moscova

Ministrul ucrainean de Externe, Andrei Deşciţa, a declarat sâmbătă, că Ucraina "nu poate" întrerupe relaţiile diplomatice cu Rusia, o cerinţă impusă de persoanele care protestează în faţa Ambasadei Rusiei de la Kiev, relatează agenţia ucraineană oficială Ukrinform.

1167 afișări
Imaginea articolului Kievul respinge cererea protestatarilor de a întrerupe relaţiile diplomatice cu Moscova

Kievul respinge cererea protestatarilor de a întrerupe relaţiile diplomatice cu Moscova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă Rusia va continua asta (incursiunile pe teritoriul Ucrainei), vom fi nevoiţi să întrerupem relaţiile. Însă în prezent acest lucru nu este necesar, deoarece întreruperea relaţiilor diplomatice este ultimul punct în relaţiile cu Moscova", a afirmat ministrul ucrainean.

Potrivit lui Deşciţa, rechemarea diplomaţilor ucraineni de pe teritoriul Rusiei şi expulzarea diplomaţilor ruşi din Ucraina ar avea consecinţe grave, printre care imposibilitatea de a-i susţine şi apăra pe cei 3 milioane de cetăţeni ucraineni care se află în Rusia.

Aproximativ 300 de persoane protestau sâmbătă seara în faţa Ambasadei Rusiei de la Kiev, reuşind să dea jos steagul rus de pe clădire, să răstoarne maşini şi să spargă mai multe geamuri ale reprezentanţei.

Protestatarii cer întreruperea relaţiilor diplomatice cu Rusia. La faţa locului au sosit deja ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov şi ministrul de Externe Deşciţa, a anunţat Guvernul Ucrainei într-un comunicat, potrivit Itar-Tass.

Ministerul rus de Externe s-a declarat "indignat" de acţiunile protestatarilor şi a cerut Kievului să ia măsuri, pentru a garanta securitatea deplomaţilor ruşi pe teritoriul Ucrainei, potrivit unui comunicat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici