Kim Jong-Il a suferit probabil un al doilea atac cerebral

Liderul nord-coreean Kim Jong-Il, a cărui stare de sănătate a alimentat numeroase speculaţii în ultimele săptămâni, a suferit probabil un al doilea atac cerebral în octombrie, a anunţat, marţi, un post de televiziune japonez.

15 afișări
Imaginea articolului Kim Jong-Il a suferit probabil un al doilea atac cerebral

Kim Jong-Il a suferit probabil un al doilea atac cerebral (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Serviciile de informaţii americane au obţinut informaţii potrivit cărora Kim, în vârstă de 66 de ani, care a suferit deja un atac cerebral la jumătatea lunii august, ar fi fost victima unui atac similar şi spre sfârşitul lunii octombrie, a precizat canalul de televiziune Tokyo Broadcasting System (TBS), într-o ştire publicată pe site-ul internet.

TBS a adăugat că a obţinut informaţia din partea unei surse americane cu baza în Coreea de Sud. "Spre sfârşitul lunii octombrie, a existat un al doilea atac, care i-a limitat mişcările braţului drept şi capacitatea de vorbire", a afirmat TBS, precizând că, în acel moment, liderul nord-coreean se afla într-un spital din Phenian.

Cel de-al doilea atac cerebral a coincis cu vizita la Phenian a neurochirurgului francez Francois-Xavier Roux, contactat la Paris de fiul cel mare al lui Kim Jong-Il.

Profesorul Roux a recunoscut, într-o declaraţie acordată postului de televiziune japonez Fuji TV, că a călătorit la Phenian la sfârşitul lunii octombrie, dar a dezminţit informaţiile privind o întâlnire avută cu liderul nord-coreean.

Starea de sănătate a lui Kim, care nu şi-a desemnat încă succesorul, a făcut obiectul a numeroase zvonuri în ultimele săptămâni, alimentate de faptul că acesta nu a asistat la marea paradă organizată la 9 septembrie pentru a marca împlinirea a 60 de ani de la fondarea regimului comunist. Kim nu a fost văzut nici la 30 octombrie, când a avut loc înmormântarea fostului vicepreşedinte Pak Song-Chol.

Autorităţile sud-coreene cred că liderul nord-coreean a suferit un atac cerebral, dar deţine în continuare controlul la Phenian. Presa nord-coreeană publică în mod regulat fotografii ale lui Kim Jong-Il, prezent la diverse activităţi, sportive sau politice, fără a preciza însă data sau locul unde au fost realizate acestea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici