Kim Jong-il este în viaţă şi continuă să conducă ţara - amiral american

Kim Jong-il "este în viaţă" şi "continuă să exercite puterea în Coreea de Nord", a afirmat joi comandantul forţelor armate americane în Asia-Pacific, amiralul Timothy Keating, în pofida zvonurilor privind starea de sănătate precară a liderului nord-coreean.

11 afișări
Imaginea articolului Kim Jong-il este în viaţă şi continuă să conducă ţara - amiral american

Kim Jong-il (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este în viaţă şi continuă să exercite puterea în Coreea de Nord", a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă la Washington. "Cred că este în viaţă şi că este relativ în deplinătatea facultăţilor mintale", a precizat el.

"În ceea ce priveşte detaliile despre starea sa de sănătate, nu ştiu mai multe decât ne furnizează presa", a subliniat el.

Potrivit numeroaselor informaţii care au circulat în străinătate, Kim, în vârstă de 66 de ani, ar fi fost victima unui atac cerebral la jumătatea lui august. Oficialii sud-coreeni au declarat de atunci că starea sa de sănătate se îmbunătăţeşte.

La jumătatea lunii noiembrie, postul de televiziune Tokyo Broadcasting Sustem (TBS) anunţa pe site-ul său de Internet că liderul nord-coreean a avut un al doilea atac cerebral în octombrie.

Totuşi, agenţia de presă oficială Central News Agency (KCNA) a afirmat joi că liderul nord-coreean a vizitat o uzină de oţel din nordul ţării.

KCNA publicase marţi mai multe fotogerafii nedatate care îl înfăţişau pe Kim Jong-il în timp ce vizita o bibliotecă din oraşul Kanggye, în provincia Jagang din nordul ţării, în scopul aparent de a pune capăt zvonurilor privind înrăutăţirea stării de sănătate a acestuia.

Citeşte şi:

Kim Jong-il suferă de convulsii - presă

Fiul lui Kim Jong-il confirmă zvonurile privind starea de sănătate a liderului comunist

Kim Jong-Il a suferit probabil un al doilea atac cerebral

Phenianul publică noi fotografii cu Kim Jong-il (Galerie Foto)

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici