Kim Jong-Il vrea relaţii mai bune cu Rusia

Liderul nord-coreean Kim Jong-Il a făcut apel sâmbătă la ameliorarea relaţiilor cu Rusia în pofida sancţiunilor care i-au fost impuse de ONU şi susţinute de Moscova.

21 afișări
Imaginea articolului Kim Jong-Il vrea relaţii mai bune cu Rusia

Kim Jong-Il vrea relaţii mai bune cu Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest apel a fost formulat de Kim Jong-Il într-o scrisoare adresată preşedintelui rus Dmitri Medvedev, în ziua care marchează sfârşitul ocupaţiei Coreei de către Japonia şi înfrângerea japoneză din 1945.

"Vă salut pe dumneavoastră şi poporul rus şi îmi exprim încrederea în faptul că relaţiile dintre DPRK (Coreea de Nord) şi Rusia se vor dezvolta în interesul popoarelor noastre", scrie Kim într-o scrisoare citată de agenţia nord-coreeană KCNA.

La rândul său, Medvedev i-a urat "sănătate şi prosperitate" liderului nord-coreean, care ar fi suferit un atac cerebral, potrivit serviciilor secrete americane şi sud-coreene.

Rusia, membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, a susţinut o rezoluţie care condamnă Coreea de Nord din cauza celui de-al doilea test nuclear al său, efectuat la 25 mai.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici