Kim Jong-un ordonă execuţia unor oficiali militari pentru că nu au mărit raţia de orez a soldaţilor

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un a ordonat execuţia unor oficiali militari de rang înalt, pentru că nu i-au ascultat ordinele de a mări raţiile de orez ale soldaţilor, relatează Daily Mirror în ediţia electronică.

4241 afișări
Imaginea articolului Kim Jong-un ordonă execuţia unor oficiali militari pentru că nu au mărit raţia de orez a soldaţilor

Kim Jong-un ordonă execuţia unor oficiali militari pentru că nu au mărit raţia de orez a soldaţilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După ce a ordonat ca şeful armatei, Hyon Yong-Chol, să fie executat cu un tun antiaerian pentru că a adormit în timpul unor evenimente militare, Kim Jong-un a cerut ca ministrul adjunct al forţelor armate, So Hong-chan, şi alţi oficiali "apropiaţi acestuia" să fie executaţi, deoarece nu i-au ascultat ordinele de a mări raţiile de orez ale soldaţilor.

Analiştii apreciază însă că So a fost executat pentru că nu a fost văzut în timpul vizitei lui Kim la Palatul Soarelui Kumsusan, unde sunt depuse corpurile îmbălsămate ale tatălui şi bunicului săi. So a fost văzut alături de Kim în cursul altor vizite la memorial.

Liderul nord-coreean a ordonat execuţia a 16 oficiali de rang înalt anul acesta, iar în total aproximativ 70 de oficiali au fost executaţi începând din 2011, când Kim i-a succedat la putere tatălui său, potrivit serviciilor de informaţii sud-coreene.

Analiştii au păreri împărţite privind adevăratul motiv al acestor execuţii, unii apreciind că este vorba despre o luptă pentru influenţă, în timp ce alţii consideră că dictatorul vrea doar să îşi arate puterea.

În 2013, Kim l-a executat pe unchiul său, Jang Song Thaek, considerat al doilea cel mai puternic om din ţară, pentru daune aduse economiei. Pe 30 aprilie 2015, Hyon Yong-Chol, care era şeful armatei din 2012, a fost executat cu un tun antiaerian în faţa a sute de oficiali.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici