Kliciko şi Poroşenko, reuniune la Londra cu David Cameron. Potenţialii candidaţi la prezidenţialele din Ucraina s-au angajat să "coopereze" pentru viitorul Ucrainei

Vitali Kliciko şi Petro Poroşenko, doi potenţiali candidaţi la alegerile prezidenţiale din Ucraina, s-au angajat miercuri, la Londra, să "coopereze" pentru viitorul ţării lor, la sfârşitul unei reuniuni cu premierul britanic David Cameron.

351 afișări
Imaginea articolului Kliciko şi Poroşenko, reuniune la Londra cu David Cameron. Potenţialii candidaţi la prezidenţialele din Ucraina s-au angajat să "coopereze" pentru viitorul Ucrainei

Vitali Kliciko (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Fostul boxer Vitali Kliciko s-a declarat la sfârşitul lui februarie candidat la alegerile prezidenţiate din 25 mai, însă omul politic şi miliardarul Petro Poroşenko abia urmează şă-şi anunţe oficial intenţiile.

Poroşenko a declarat că decizia privind propunerea candidaturii sale la prezidenţiale va fi luată "sâmbătă, în cadrul unei reuniuni a partidului nostru. Noi vom coopera, cu siguranţă", a declarat el, în contextul în care termenul limită pentru depunerea dosarului de candidatură este fixat pentru duminică.

"Vom lupta, dar nu unul împotriva altuia, ci împreună pentru viitorul Ucrainei", a afirmat Kliciko.

Kliciko şi Poroşenko s-au întâlnit cu David Cameron şi ministrul britanic de Externe, William Hague, la Londra, în cadrul unei vizite care are drept scop obţinerea unui sprijin din partea Marii Britanii, după alipirea Crimeei la Rusia. Cei doi politicieni ucraineni urmează să se întâlnească pe 7 martie, la Paris,cu preşedintele francez François Hollande.

Poroşenko a subliniat importanţa colaborării cu Kliciko. "Vrem să arătăm că toate popoarele din Europa şi chiar din lume sunt alături de Ucraina, iar Rusia este izolată pe scena internaţională, din cauza agresiunii sale în Crimeea", a afirmat el.

"Contăm pe susţinerea Marii Britanii", a declarat Kliciko, evocând rolul Londrei în calitate de garantă a suveranităţii Ucrainei, conform Memorandumului de la Budapesta din 1994.

"Sperăm la susţinerea pe plan economic, pe plan politic şi, bineînţeles, în ce priveşte sancţiunile împotriva Rusiei", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici