Kurzii din Irak sunt pregătiţi să se apere în cazul unui atac

Kurzii din Irak sunt hotărâţi să combată "orice atac" asupra teritoriului lor, după ameninţările Turciei cu privire la o incursiune militară în Kurdistanul irakian, a avertizat vineri preşedinţia regiunii autonome kurde, relatează AFP.

2 afișări
Imaginea articolului Kurzii din Irak sunt pregătiţi să se apere în cazul unui atac

Kurzii din Irak sunt pregătiţi să se apere în cazul unui atac

Anterior, liderii kurzi din Irak avertizaseră Turcia să nu declanşeze nici o incursiune militară, argumentând că o astfel de situaţie ar distruge stabilitatea regională.

Mii de manifestanţi au protestat joi la Erbil, capitala Kurdistanului irakian, faţă de ameninţarea Turciei cu o incursiune militară împotriva rebelilor kurzi.

Manifestanţii s-au adunat în faţa sediului ONU din Erbil, cerând soluţionarea pe cale paşnică a problemei Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), formaţiune acuzată că organizează atacuri împotriva trupelor turce.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici