Kuweit critică ambasada SUA pentru mesaje pro-LGBT: „impun o cultură bolnavă şi decadentă în societatea noastră musulmană"

Kuweit a convocat un diplomat american de rang înalt în semn de protest faţă de tweet-urile ambasadei SUA care susţine drepturile LGBT, anunţă ministerul de externe din ţara asiatică, potrivit BBC.

6903 afișări
Imaginea articolului Kuweit critică ambasada SUA pentru mesaje pro-LGBT: „impun o cultură bolnavă şi decadentă în societatea noastră musulmană"

Kuweit critică ambasada SUA pentru mesaje pro-LGBT: „impun o cultură bolnavă şi decadentă în societatea noastră musulmană"

Oficialii americani din Kuweit au postat un steag curcubeu şi un mesaj de solidaritate din partea preşedintelui Joe Biden cu ocazia lunii mândriei.

Ulterior, oficialii din Kuweit au criticat ambasada pentru „susţinerea homosexualităţii" şi au cerut ca acest lucru să nu se mai întâmple.

Drepturile persoanelor LGBT sunt sever restricţionate în Kuweit şi este ilegal ca bărbaţii să fie homosexuali.

Într-o pereche de tweet-uri publicate joi în engleză şi arabă, ambasada SUA din Kuweit l-a citat pe preşedintele Biden, care a declarat că toţi oamenii „ar trebui să poată trăi fără teamă, indiferent cine sunt sau pe cine iubesc".

Mesajul, publicat pentru a marca începutul lunii mândriei, a apărut împreună cu o imagine a unui steag curcubeu care simbolizează drepturile LGBT.

Câteva ore mai târziu, Ministerul de Externe al Kuweitului a declarat că respinge cele publicate şi l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al SUA, James Holtsnider, pentru a-i înmâna un memorandum prin care condamnă postările.

Potrivit declaraţiei sale, Ministerul de Externe i-a cerut ambasadei să respecte legile kuweitiene şi „să nu publice astfel de tweet-uri".

Oficialii kuweitieni au acuzat ambasada că a încălcat convenţiile internaţionale care le cer diplomaţilor să „respecte legile şi reglementările statului gazdă".

Mulţi utilizatori conservatori kuweitieni de pe Twitter au răspuns cu aceeaşi indignare la postarea Pride a ambasadei SUA, inclusiv deputatul Osama Al-Shaheen.

„Comportamentul ambasadei americane este inacceptabil. Ambasadele străine trebuie să respecte ordinea publică din Kuweit şi religia sa oficială", a spus politicianul.

Un alt utilizator kuweitian al reţelelor de socializare i-a acuzat pe oficialii americani că „impun o cultură bolnavă şi decadentă în societatea noastră musulmană conservatoare".

Drepturile persoanelor LGBT sunt extrem de limitate în Kuweit, ţară conservatoare din punct de vedere social, una dintre cele 69 de ţări din lume în care homosexualitatea este incriminată.

Potrivit codului penal al statului din Golf, bărbaţii care au relaţii homosexuale pot fi pedepsiţi cu până la şapte ani de închisoare.

Până în acest an, în Kuweit era o infracţiune penală să fii o persoană transsexuală. O instanţă a anulat acum legea ca fiind neconstituţională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici