La Damasc au loc "cele mai violente lupte" de la începutul revoltei în Siria, conform OSDO

Luptele "cele mai violente" de la declanşarea revoltei în Siria au afectat mai multe cartiere din capitala Damasc duminică seară, conform Observatorului sirian al Drepturilor Omului (OSDO).

499 afișări
Imaginea articolului La Damasc au loc "cele mai violente lupte" de la începutul revoltei în Siria, conform OSDO

La Damasc au loc "cele mai violente lupte" de la începutul revoltei în Siria, conform OSDO (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Armata a bombardat mai multe cartiere" unde s-au retras rebelii din Armata siriană liberă (ASL), a declarat pentru AFP directorul OSDO Rami Abdel Rahmane. "Nu au fost niciodată atât de intense".

"Luptele cele mai violente au avut loc în cartierele Tadamone, Kafar Sousse, Nahr Aicha, Sidi Qadad şi al-Kaddad. Forţele de securitate încearcă să reia controlul asupra acestor cartiere însă nu au reuşit încă", a explicat acesta.

Ambulanţele transportau membrii forţelor armate, a transmis de asemenea OSDO.

Comitetele locale de coordonare (LCC) care organizează contestarea din teren au raportat la rândul lor că fum negru se ridica din cartierul Tadamone, conform înregistrărilor video iar explozii puternice s-au auzit în Nahr Aicha.

La rândul său, agenţia oficială Sana a transmis că "un grup terorist care a detonat explozibil în cartierul Tadamone a suferit pierderi imense în rândurile sale", fără a face alte precizări.

Manifestaţii au avut loc în mai multe cartiere ale capitalei "pentru a denunţa bombardamentele" care au vizat cartierul Tadamone, conform OSDO.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici