Laura Bush şi Condoleezza Rice apără bilanţul actualei administraţii americane

Cele două femei apropiate preşedintelui american George W. Bush, soţia sa, Laura, şi secretarul de Stat, Condoleezza Rice, au apărat duminică bilanţul acestuia şi au respins criticile care au calificat mandatul lui Bush ca fiind cel mai prost din istoria Statelor Unite.

16 afișări
Imaginea articolului Laura Bush şi Condoleezza Rice apără bilanţul actualei administraţii americane

Laura Bush şi Condoleezza Rice apără bilanţul actualei administraţii americane (Imagine: Mediafax Foto)

"Este ridicol", a apreciat Rice în cadrul unui interviu acordat postului de televiziune CBS, respingând criticile presei şi optând, ca şi Prima Doamnă, pentru judecata istorică.

"Generaţiile viitoare vor începe să îi mulţumească preşedintelui pentru ceea ce a făcut. Această generaţie îi va mulţumi", a adăugat ea. "Această adminsitraţie va fi considerată bună şi voi aştepta judecata istoriei, şi nu pe cea a titlurilor din presă", a continuat ea.

Întrebată de Fox News despre criticile care califică preşedinţia soţului său ca fiind un eşec, Laura Bush a răspuns: "ei, bine, nu cred că este. Cred că va fi judecat de istorie şi vom vedea acest lucru mai târziu", a adăugat ea.

Bilanţul celor două mandate ale lui George W. Bush (2001-2009) rămâne controverstat. Acesta rămâne foarte nepopular în opinia publică americană, iar războiul din Irak a afectat imaginea Statelor Unite în lume.

Laura Bush împreună cu secretarul de Stat au evocat în mare aceleaşi reuşite, în special îndepărtarea regimului taliban din Afganistan şi a lui Saddam Hussein în Irak, sporirea ajutoarelor către Africa, în special în lupta împotriva HIV.

Istoricii care îl critică pe Bush "nu sunt foarte competenţi", a apreciat Rice. "Istoricii buni încă mai scriu cărţi despre (primul preşedinte american) George Washington. Istoricii competenţi încă mai scriu cărţi despre Harry Truman", care a părăsit Casa Albă în 1953 fiind considerat nepopular, dar al cărui bilanţ este apreciat în final ca fiind unul pozitiv din perspectivă istorică.

În acest interviu, înregistrat înainte de ofensiva israeliană în Fâşia Gaza, Rice a apărat bilanţul preşedintelui Bush în Orientul Mijlociu, în pofida eşecului negocierilor relansate în 2007 în vederea încheierii unui acord înainte de încheierea mandatului său.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici