Laureatul premiului Nobel John Goodenough a murit la vârsta de 100 de ani

Laureatul premiului Nobel John Goodenough, un pionier în dezvoltarea bateriilor litiu-ion, a murit duminică. Mai avea o lună până să împlinească 101 ani, transmite Reuters.

292 afișări
Imaginea articolului Laureatul premiului Nobel John Goodenough a murit la vârsta de 100 de ani

Sursa foto: Twitter

„A fost un lider la vârful cercetării ştiinţifice de-a lungul numeroaselor decenii ale carierei sale", a declarat Jay Hartzell, preşedintele Universităţii Texas din Austin, unde Goodenough a activat timp de 37 de ani.

Goodenough avea 97 de ani când a primit Premiul Nobel pentru Chimie 2019, alături de britanicul Stanley Whittingham şi japonezul Akira Yoshino, pentru cercetările din domeniul bateriilor litiu-ion, ceea ce l-a făcut cel mai în vârstă laureat al unui premiu Nobel.

În ultimii ani, Goodenough şi echipa sa universitară au explorat noi direcţii pentru stocarea energiei, inclusiv o baterie „de sticlă”.

Goodenough s-a născut la 25 iulie 1922, la Jena, Germania, din părinţi americani. A obţinut o diplomă de licenţă în matematică la Universitatea Yale şi apoi a făcut un masterat şi un doctorat în fizică la Universitatea din Chicago.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici