Le Figaro: Anturajul lui Emmanuel Macron, vizat de o serie de anchete judiciare

Anunţurile privind investigaţii judiciare s-au multiplicat la adresa unor personalităţi apropiate de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, fiind vizat inclusiv secretarul general al Palatului Élysée, care însă rămâne în funcţie, notează cotidianul Le Figaro.

723 afișări
Imaginea articolului Le Figaro: Anturajul lui Emmanuel Macron, vizat de o serie de anchete judiciare

Sursa foto: Profimedia

În cursul zilei de luni, secretarul general al Paltului Élysée, Alexis Kohler, a fost pus sub acuzare pentru "protejarea ilegală a intereselor", într-o anchetă privind legăturile cu grupul naval italiano-elveţian MSC. Kohler are legături de familie cu acest grup. Conform unor surse politice de la Paris, principalul consilier al preşedintelui Emmanuel Macron începând din anul 2017 va fi menţinut în funcţie.

Şi ministrul francez al Justiţiei, Éric Dupond-Moretti, va fi judecat de Curtea de Justiţie a Republicii. Éric Dupond-Moretti este acuzat că a profitat de funcţie pentru a regla dispute pe care le-a avut cu magistraţi în perioada în care a fost avocat. "Am formulat imediat un apel la Curtea de Casaţie", au declarat avocaţii ministrului Justiţiei, Christophe Ingrain şi Rémi Lorrain.

La rândul său, ministrul Forţelor Armate, Sébastien Lecornu, este vizat de o anchetă iniţiată în 2019 privind o situaţie de conflict de interese în timp ce a deţinut funcţia de preşedinte al departamentului Eure.

În situaţii asemănătoare se află Olivier Dussopt, ministrul Muncii, suspectat de conflict de interese şi corupţie, şi Agnès Buzyn, fost ministru al Sănătăţii, acuzată în ancheta privind gestionarea pandemiei. Alexandre Benalla, fostul secretar general al Palatului Élysée, a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru violenţe comise la o manifestaţie în 2018.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici