Le Pen a refuzat să fie AUDIATĂ în dosarul privind presupusele fraude comise cu fonduri ale PE

Marine Le Pen, liderul formaţiunii populiste Frontul Naţional, a fost convocată miercuri de către anchetatori în dosarul privind presupusele fraude comise cu fonduri ale Parlamentului European (PE), însă a refuzat să fie audiată, scrie Le Figaro.

1324 afișări
Imaginea articolului Le Pen a refuzat să fie AUDIATĂ în dosarul privind presupusele fraude comise cu fonduri ale PE

Le Pen a refuzat să fie audiată în dosarul privind presupusele fraude comise cu fonduri ale PE (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

"(...) nu voi răspunde în timpul campaniei electorale. Această perioadă nu permite neutralitatea şi nu asigură nici liniştea necesară pentru buna funcţionare a justiţiei", a explicat Le Pen.

Marine Le Pen, favorit în primul tur de scrutin al alegerilor din Franţa, este suspectată că a comis fraude cu fonduri ale Parlamentului European, prejudiciul fiind estimat la 340.000 de euro.

Eurodeputata eurosceptică ar fi recunoscut o parte din faptele incriminate pentru a putea soluţiona amiabil litigiul. În public, Marine Le Pen a respins toate acuzaţiile.

Săptămâna trecută, Le Pen a recunoscut că i-a acordat salarii fictive de peste 41.500 de euro din fonduri ale Parlamentului European agentului său de securitate, Thierry Legier, ca asistent parlamentar, în perioada octombrie-decembrie 2011. Aceasta este de asemenea acuzată că i-ar fi plătit asistentei sale Catherine Griset, aproximativ 280.000 de euro.

Miercuri, cei doi membri ai echipei lui Marine Le Pen au fost audiaţi de poliţia franceză în legătură cu presupusele fraude comise de aceasta cu fonduri ale Parlamentului European. Marine Le Pen a recunoscut că l-a plătit ilegal pe Thierry Légier ca asistent parlamentar în scopul "regularizării problemelor financiare", relevă un raport al Oficiului European pentru Combaterea Fraudelor (OLAF), citat de agenţia Mediapart.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici