Lebedev şi Gorbaciov vor să formeze un partid

Miliardarul rus Aleksandr Lebedev şi-a exprimat intenţia de a forma un partid politic cu fostul preşedinte rus Mihail Gorbaciov, care s-ar putea intitula Partidul Democrat Independent al Rusiei.

29 afișări
Imaginea articolului Lebedev şi Gorbaciov vor să formeze un partid

Lebedev şi Gorbaciov vor să formeze un partid

Mihail I. Kuzneţov, vicepreşedintele Uniunii Social-democraţilor, condusă de Gorbaciov, a confirmat că acest plan este în desfăşurare şi a declarat că noul partid ar putea chiar avea candidaţi la următoarele alegeri legislative din 201,1relatează The New York Times, în ediţia electronică.

Lebedev, în vârstă de 48 de ani, a fost agent KGB şi a fost trimis în Marea Britanie atunci când Uniunea Sovietică s-a destrămat, însă a revenit în Rusia în calitate de expert financiar iar apoi a devenit preşedintele Rezervei Naţionale. Vorbeşte fluent limba engleză, cu accent londonez, potrivit New York Times, şi poartă pantaloni-burlan, jachete de piele şi ochelari de soare, uneori şi când se află într-o încăpere.

Potrivit sociologului Olga V. Kriştanovskaia, care studiază elita rusă, oligarhii înţeleg că orice acţiune de importanţă trebuie făcută cu aprobarea Kremlinului.

"Dacă lucrezi la propria-ţi imagine, înseamnă că te pregăteşti să te lansezi într-o carieră politică. Ceea ce înseamnă că eşti un concurent", a mai spus ea. "Oligarhii sunt fundamental legaţi de Kremlin", a conchis Kriştanovskaia.

Aparent, Lebedev nu face parte din acest club. Întrebat dacă este periculos să îl critice pe Putin, el a răspuns: "Pot spune ceea ce vreau, pot călători liber", a spus el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici