Lenin Moreno revendică victoria în cadrul alegerilor prezidenţiale din Ecuador, rivalul său solicită renumărarea voturilor

Lenin Moreno, candidatul Guvernului de stânga la alegerile prezidenţiale din Ecuador, revendică victoria, în vreme ce rivalul său, Guillermo Lasso, de centru-dreapta, dispută rezultatele şi solicită o renumărare a voturilor, informează Euronews.

454 afișări
Imaginea articolului Lenin Moreno revendică victoria în cadrul alegerilor prezidenţiale din Ecuador, rivalul său solicită renumărarea voturilor

Lenin Moreno revendică victoria în cadrul alegerilor prezidenţiale din Ecuador, rivalul său solicită renumărarea voturilor

Moreno a obţinut 51%, în vreme ce rivalul său, fostul bancher, Guilleromo Lasso, 48% dintre voturi.

Rezultatele sunt atât de restrânse, încât au fost raportate mai multe proteste într-o serie de oraşe.

Câştigătorul alegerilor va fi pus în funcţie pe 24 mai şi îl va înlocui pe Rafael Correa, după trei mandate prezidenţiale.

Liderul în funcţie şi-a expimat susţinerea faţă de Moreno, fostul său vice-preşedinte, în cadrul campaniei prezidenţiale.

Înfrângerea lui Lasso ar reprezenta o reducere a îngrijorărilor fondatorului Wikileaks, Julian Assange, legate de promisiunea fostului bancher ecuadorian de a-l evacua pe acesta din ambasada Ecuadorului la Londra.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici