Libanul îşi revine, treptat, după explozia din Beirut. Carlos Ghosn, fostul şef Nissan, lansează un program pentru refacerea economiei

Carlos Ghosn, fostul director executiv şi preşedinte al companiei Nissan, care a fugit din Japonia în urma unor acuzaţii financiare, lansează un program de instruire în afaceri pentru a ajuta la redresarea economiei Libanului natal, lovit de criză, anunţă CNBC.

1634 afișări
Imaginea articolului Libanul îşi revine, treptat, după explozia din Beirut. Carlos Ghosn, fostul şef Nissan, lansează un program pentru refacerea economiei

FOTO: Profimedia

Executivul auto franco-libanez a anunţat că intenţionează să instruiască liderii de afaceri, să ofere consiliere tehnologică şi să creeze startup-uri, ca parte a unei asocieri cu Universitatea Saint-Esprit de Kaslik (USEK), o universitate privată la nord de Beirut.

Anunţul vine la mai puţin de două luni după ce o explozie devastatoare a zguduit capitala şi a agravat problemele economice ale unei ţări afectate de decenii de corupţie şi gestionare defectuoasă.

Ghosn a declarat că iniţiativa nu este motivată politic, ci intenţionează să sprijine Libanul „în această perioadă dificilă”.

„Este vorba despre crearea de locuri de muncă, ocuparea forţei de muncă şi antreprenori pentru a permite societăţii să îşi asume rolul în reconstrucţia ţării”, a declarat el într-o conferinţă de presă care anunţa programul.

Până la arestarea sa în noiembrie 2018, Ghosn a fost unanim apeciat pentru că scos din faliment producătorul japonez de automobile Nissan. Om de afaceri născut în Brazilia şi crescut la Beirut, el a fost un personaj cheie în industria auto şi a ocupat funcţii de conducere la Renault, Mitsubishi Motors şi Michelin North America.

Parteneriatul cu USEK, pentru care Ghosn a fost abordat de universitate la scurt timp după întoarcerea sa în Liban la sfârşitul anului trecut, este supranumit „Mergând înainte”. În prrogram mai sunt angrenaţi directori internaţionali precum Thierry Bollore de la Jaguar şi Land Rover sau fostul vicepreşedinte Goldman Sachs, Ken Curtis.

Primul curs, care urmează să fie lansat în martie, va fi disponibil pentru 15-20 de directori din Liban şi Orientul Mijlociu.

Al doilea program se concentrează pe formare tehnică, inclusiv în domenii precum proiectarea asistată de computer şi inteligenţa artificială, în timp ce al treilea va acţiona ca un incubator pentru companii nou-înfiinţate, cu un accent deosebit pe impactul asupra mediului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici