Libera circulaţie, cauză a "valului de infracţiuni" comise de romii români în M.Britanie

Aderarea României la UE şi libera circulaţie prevăzută de legislaţia europeană au dus la un "val de infracţiuni" comise de romi în Marea Britanie, susţine Partidul Naţional Britanic (BNP), pe site-ul său de Internet.

44 afișări
Imaginea articolului Libera circulaţie, cauză a "valului de infracţiuni" comise de romii români în M.Britanie

Libera circulaţie, cauză a "valului de infracţiuni" comise de romii români în M.Britanie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Informaţiile despre numărul mare de infracţiuni comise de romi au fost dezvăluite iniţial de un cotidian, într-un articol privind traficarea unui număr de peste 200 de copii în Marea Britanie pentru a cerşi, fura şi comite delicte mărunte.

Legislaţia UE privind libertatea de circulaţie, introdusă în Marea Britanie de Guvernul lui John Major, permite cetăţenilor europeni să se deplaseze liber pe teritoriul statelor membre.

Potrivit BNP, romii români - care nu ar trebui confundaţi cu românii simpli, cetăţeni europeni ce respectă legea - fac parte dintr-un trib de origine indiană care a pătruns în estul Europei de-a lungul timpului.

Potrivit datelor furnizate de poliţia britanică, cetăţenii români, printre care şi cei de etnie romă, au comis 1.080 de infracţiuni în primele şase luni ale anului 2007, anul aderării României la UE. În aceeaşi perioadă a anului 2006, au fost comise doar 135 de asemenea infracţiuni, remarcă BNP.

Pe de altă parte, autorităţile române au raportat că nivelul infracţionalităţii a scăzut în România, în condiţiile unui "export" al activităţilor romilor în Marea Britanie.

Potrivit unui raport al Ministerului britanic de Interne din 2007, aproximativ 45.000 de "potenţiali infractori" din România şi Bulgaria au intrat în Marea Britanie, precizează partidul naţionalist.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici