Liderii din Rusia, Belarus şi Myanmar nu au fost invitaţi la funeraliile reginei Elisabeta a II-a

Marea Britanie nu a invitat reprezentanţi din Rusia, Belarus şi Myanmar să participe la funeraliile de stat ale reginei Elisabeta, care vor avea loc lunea viitoare, a declarat, marţi, o sursă de la Whitehall, citată de Reuters.

700 afișări
Imaginea articolului Liderii din Rusia, Belarus şi Myanmar nu au fost invitaţi la funeraliile reginei Elisabeta a II-a

Liderii din Rusia, Belarus şi Myanmar nu au fost invitaţi de britanici la funeraliile reginei Elisabeta a II-a din cauza relaţiilor proaste pe care Marea Britanie le are cu aceste ţări.

Marea Britanie, împreună cu aliaţii săi occidentali, a încercat să izoleze Rusia şi aliatul său Belarus pe scena mondială prin sancţiuni economice şi alte măsuri ca răspuns la invazia Moscovei în Ucraina.

Myanmar şi armata sa au fost, de asemenea, subiectul sancţiunilor britanice, în timp ce Londra îşi intensifică sprijinul pentru comunitatea Rohingya din ţara sud-est asiatică.

Aproximativ 500 de demnitari străini sunt aşteptaţi să participe la funeraliile reginei Elisabeta la Londra, invitaţiile fiind trimise şefilor de stat din majoritatea ţărilor cu care Marea Britanie are relaţii diplomatice, potrivit BBC.

O serie de lideri mondiali, de la preşedintele american Joe Biden şi prima doamnă Jill Biden, până la prim-miniştrii Canadei, Australiei şi Noii Zeelande, au confirmat prezenţa la eveniment, care va fi probabil una dintre cele mai mari adunări diplomatice din ultimii ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici