Liderii europeni resping ideea măsurilor protecţioniste

Liderii europeni au respins, duminică, ideea recurgerii la măsuri protecţioniste pentru a face faţă crizei economice, încercând să pună capăt polemicii pe această temă din ultimele săptămâni.

68 afișări
Imaginea articolului Liderii europeni resping ideea măsurilor protecţioniste

Liderii europeni resping ideea măsurilor protecţioniste

Într-un document adoptat la summitul desfăşurat la Bruxelles, liderii UE precizează că "protecţionismul nu reprezintă răspunsul la actuala criză".

Ei şi-au afirmat voinţa de "a folosi la maximum piaţa unică" europeană, care garantează libera circulaţie a mărfurilor, serviciilor, persoanelor şi capitalurilor, "pentru a susţine creşterea şi piaţa muncii".

Preşedinţia cehă a UE şi Franţa au fost implicate într-o controversă aprinsă pe această temă, după ce Parisul a anunţat un plan de susţinere a sectorului auto calificat de Praga drept protecţionist.

Premierul ceh a încercat duminică să calmeze situaţia. "Astăzi, am căzut de acord să spunem că nu a existat (în cadrul UE) nici un caz care ar putea fi considerat protecţionism" şi, deci, susceptibil "să submineze regulile concurenţei" în Europa, a spus el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici