Liderul militar al ETA a fost arestat în Franţa

"Liderul militar" al organizaţiei separatiste armate ETA, Ibon Gogeascoechea Arronategui, a fost arestat duminică dimineaţa în Basse-Normandie (nord-vestul Franţei), a anunţat Ministerul spaniol al Afacerilor Interne, într-un comunicat.

19 afișări
Imaginea articolului Liderul militar al ETA a fost arestat în Franţa

Liderul militar al ETA a fost arestat în Franţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, acesta este "liderul cu cel mai înalt grad" din ETA.

Alte două persoane au fost arestate în localitatea Cahan (un mic sat din Orne), în cadrul acestei operaţiuni, efectuate de poliţia franceză în cooperare cu Garda Civilă spaniolă, se precizează în comunicat.

Unul dintre cei doi este autorul presupus a două asasinate revendicate de ETA, cel al lui Isaias Carrasco, fost ales socialist împuşcat mortal cu câteva zile înaintea alegerilor legislative din martie 2008, şi cel al lui Ignacio Uria Mendizabal, un om de afaceri basc asasinat prin împuşcare, în decembrie 2008.

ETA, considerată o organizaţie teroristă de către Uniunea Europeană şi Statele Unite, este considerată responsabilă de uciderea a 828 de persoane, în decurs de peste 40 de ani de violenţe, cu scopul de a obţine independenţa Ţării Bascilor.

Numeroşi membri ai organizaţiei separatsite, în special lideri din cadrul aparatului militar al acesteia, au fost arestaţi, în ultimii ani, în Franţa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici