Liderul opoziţiei italiene îl compară pe Berlusconi cu Ceauşescu

Liderul Partidului Democrat din Italia, Dario Franceschini, îl compară pe prim-ministrul Silvio Berlusconi cu fostul dictator român Nicolae Ceauşescu, denunţând intenţia premierului italian de a-şi face publicitate pe seama sinistraţilor din L'Aquila, relatează La Repubblica, în ediţia online.

21 afișări
Imaginea articolului Liderul opoziţiei italiene îl compară pe Berlusconi cu Ceauşescu

Liderul opoziţiei italiene îl compară pe Berlusconi cu Ceauşescu (Montaj foto)

O nouă polemică a izbucnit în Italia în legătură cu emisiunea televizată în care Silvio Berlusconi ar urma să predea cheile primelor case oferite persoanelor rămase fără locuinţe în urma seismului produs în aprilie în l'Aquila şi soldat cu 299 de morţi.

"Cred că şi Ceauşescu ar fi avut demnitatea să se opună unei reprezentanţii de acest fel", afirmă Dario Franceschini, liderul Partidului Democrat (de opoziţie). "Nu era nevoie ca un astfel de eveniment să fie transformat într-un spectacol mediatic. Asistăm la un reality-show în care protagonişti sunt sinistraţii. Berlusconi va merge în case, va deschide frigiderele şi va exclama «ce minune!». Nu se poate exploata în acest fel drama acestor persoane. Nici măcar Ceauşescu nu s-ar fi pretat la un asemenea spectacol", adaugă Franceschini.

Emisiunea care a stârnit polemica ar urma să fie difuzată marţi, la o oră de maximă audienţă, înlocuind un talk-show politic pentru "a valorifica", potrivit oficialilor RAI UNO, "un moment important pentru ţară".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici