Liderul opoziţiei ruse, Alexei Navalny, a refuzat să părăsească celula şi a lipsit de la o audiere

Liderul opoziţiei ruse, încarcerat, Alexei Navalny, a refuzat să părăsească celula şi a lipsit de la o audiere în instanţă, au declarat aliaţii săi.

663 afișări
Imaginea articolului Liderul opoziţiei ruse, Alexei Navalny, a refuzat să părăsească celula şi a lipsit de la o audiere

Liderul opoziţiei ruse, Alexei Navalny, a refuzat să părăsească celula şi a lipsit de la o audiere

Navalny, care execută o pedeapsă de 19 ani de închisoare, trebuia să participe luni la o audiere în instanţă prin legătură video, ca parte a unuia dintre numeroasele procese pe care le-a intentat împotriva încarcerării sale, conform Sky News.

Aliatul său, Ivan Zhadnov, a declarat că acesta a refuzat să părăsească celula sa după ce funcţionarii închisorii i-au luat instrumentele de scris.

După aceea, "agenţi de securitate au intrat în celulă şi, folosind forţa, l-au târât până la anchetator", a declarat Zhdanov.

Site-ul de ştiri independent Mediazona din Rusia a relatat că, după refuzul său de a se prezenta, audierea a fost amânată până la 2 noiembrie.

Navalny este cel mai înverşunat duşman al lui Vladimir Putin şi a făcut campanie împotriva corupţiei, organizând proteste majore împotriva Kremlinului.

El a fost arestat în 2021, după ce s-a întors la Moscova din Germania, unde se recuperase după episodul de otrăvire pe care l-a pus pe seama Kremlinului.

De atunci, a fost condamnat la trei pedepse cu închisoarea, în cea mai recentă fiind acuzat de extremism, şi a fost nevoit să stea luni întregi la izolare după ce a fost acuzat de infracţiuni minore.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici