Liderul regiunii Calais cere autorităţilor franceze şi britanice să schimbe regulile privind azilul

Preşedintele regiunii Nord-Pas-de-Calais Picardie, Xavier Bertrand, face un apel la autorităţile centrale din Franţa şi Marea Britanie pentru schimbarea regulilor privind acordarea azilului, relatează BBC News online.

1091 afișări
Imaginea articolului Liderul regiunii Calais cere autorităţilor franceze şi britanice să schimbe regulile privind azilul

Liderul regiunii Calais cere autorităţilor franceze şi britanice să schimbe regulile privind azilul

Bertrand cere ca imigranţii care doresc să obţină dreptul la azil în Marea Britanie să aibă posibilitatea să depună solicitarea în Franţa, fără a mai aştepta să ajungă pe teritoriul britanic.

Oficialul francez a mai precizat că în conformitate cu planul său, imigranţii care nu primesc drept de azil în Marea Britanie ar fi deportaţi direct în ţara lor de origine.

Autorităţile de la Londra afirmă că "persoanele care au nevoie de protecţie ar trebui să aplice pentru azil în prima ţară sigură".

Mulţi imigranţi însă se plâng de traiul din Franţa şi speră că vor obţine oportunităţi mai favorabile în Marea Britanie.

În tabăra de refugiaţi de la Calais trăiesc până la 9.000 de persoane, aceştia urmărind să obţină dreptul de azil în Marea Britanie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici