Liderul spiritual al reţelei al-Qaida în Europa, eliberat sub control judiciar

Islamistul Abu Qatada, considerat lider spiritual al reţelei Al-Qaida în Europa, va fi eliberat sub control judiciar, potrivit deciziei unui tribunal britanic, măsură criticată însă de Guvern, care încearcă să obţină extrădarea sa.

17 afișări
Imaginea articolului Liderul spiritual al reţelei al-Qaida în Europa, eliberat sub control judiciar

Liderul spiritual al reţelei al-Qaida în Europa, eliberat sub control judiciar (Imagine: Mediafax Foto)

Comisia specială pentru Afaceri privind Imigraţia (SIAC) a precizat că Omar Mahmoud Mohammed Othman, cunoscut şi sub numele de Abu Qatada, va face obiectul unui control judiciar strict şi nu va putea părăsi domiciliul său decât două ore zilnic.

Data eliberării sale nu a fost precizată, însă va interveni probabil în săptămânile următoare. Abu Qatada, membru important al mişcării radicale islamiste la Londra, este încarcerat în închisoarea de maximă securitate Belmarsh, din sud-estul capitalei britanice.

Ministrul britanic de Interne, Jacqui Smith, s-a arătat "extrem de dezamăgit" de decizia tribunalului şi a promis că vor fi luate "toate măsurile necesare pentru protejarea populaţiei".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici