Lista lui Nuri al-Maliki reia avansul în alegerile din Irak - rezultate parţiale

Premierul irakian Nuri al-Maliki şi rivalul său Iyad Allawi sunt în continuare la egalitate în alegerile din Irak, deşi actualul prim-ministru are un avans de aproximativ 40.000 de voturi, conform rezultatelor parţiale anunţate miercuri seara.

21 afișări
Imaginea articolului Lista lui Nuri al-Maliki reia avansul în alegerile din Irak - rezultate parţiale

Lista lui Nuri al-Maliki reia avansul în alegerile din Irak - rezultate parţiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit rezultatelor anunţate după numărarea a 83 la sută din voturi, Maliki are un avans de 40.040 de voturi.

Marţi seara, pentru prima dată, fostul premier Iyad Allawi avea un avans de cel puţin 9.000 de voturi.

Însă rezultatele anunţate miercuri arată că lista lui Maliki - Alianţa Statului de Drept (AED) - se clasează pe primul loc, cu 2.260.483 de voturi, fiind urmată de Blocul Irakian, al lui Allawi, cu 2.220.443 de voturi.

Alianţa Naţională Irakiană (ANI), o coaliţie şiită, se află pe locul trei, cu 1.718.024 de voturi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici