Live Science: O broască neagră şi morocănoasă: este groaznică la înot şi sărituri, dar stârneşte râsete pe internet

Broasca umflată cu aspect amuzant se găseşte doar pe versanţii împăduriţi ai munţilor din Africa de Sud şi îşi petrece cea mai mare parte a timpului sub pământ.

900 afișări
Imaginea articolului Live Science: O broască neagră şi morocănoasă: este groaznică la înot şi sărituri, dar stârneşte râsete pe internet

@wienerwilson, Twitter

Numele speciei este broasca neagră de ploaie ( Breviceps fuscus). Trăieşte pe versanţii împăduriţi din sudul munţilor Cape fold, Africa de Sud şi se hrăneşte cu insecte mici.

Dacă încă o jeleşti pe Grumpy Cat/ pisica morocănoasă (care a decedat în 2019) - salută broasca morocănoasă.

Pe lângă faptul că a devenit un meme faimos, broaştele negre de ploaie au o mulţime de trăsături neobişnuite care le fac  fascinante.

Pentru început, spre deosebire de majoritatea celorlalte  broaşte, corpul lor rotund şi ciufulit şi picioarele scurte şi stupoase le fac groaznice la înot şi la sărituri. Ele sunt, totuşi, extraordinar de bune în a se ascunde în vizuini şi petrec mult timp sub pământ, scrie LiveScience

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici