Lockheed câştigă un contract pentru a furniza Emiratelor Arabe Unite un sistem antirachetă

Grupul american de apărare Lockheed Martin a obţinut de la Pentagon un contract de 1,96 miliarde de dolari pentru a furniza Emiratelor Arabe Unite un sistem de apărare antirachetă, a anunţat vineri Departamentul american al Apărării.

145 afișări
Imaginea articolului Lockheed câştigă un contract pentru a furniza Emiratelor Arabe Unite un sistem antirachetă

Lockheed câştigă un contract pentru a furniza Emiratelor Arabe Unite un sistem antirachetă (Imagine:www.lockheedmartin.com)

Lockheed va furniza două sisteme "Thaad" (Terminal High Altitude Area Defense) care includ radare, interceptoare şi lansatoare, a precizat Pentagonul într-un comunicat. Emiratele Arabe Unite sunt prima ţară care îşi procură sistemul Thaad.

Contractul se înscrie în cadrul proiectului preşedintelui Barack Obama de a crea un dispozitiv de apărare în Orientul Mijlociu, pentru a contracara ameninţările rachetelor iraniene. Conform acestui proiect, mai mulţi interceptori trebuie mobilizaţi la sol şi conectaţi la detectoare de rachete aflate la bordul navelor americane din clasa Aegis.

Anunţul intervine într-o perioadă de intensificare a tensiunilor cu Iranul, care a ameninţat că va bloca strâmtoarea strategică Ormuz. Washingtonul a anunţat joi un contract de 30 de miliarde de dolari cu Arabia Saudită pentru furnizarea a 84 de bombardiere americane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici