Locuitorii din California, avertizaţi în privinţa fumului provocat de incendii

Guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger, a avertizat joi locuitorii în privinţa efectelor nocive pe care le are fumul pentru sănătatea lor, în condiţiile în care aproximativ o mie de incendii afectează nordul statului american.

18 afișări
Imaginea articolului Locuitorii din California, avertizaţi în privinţa fumului provocat de incendii

Locuitorii din California, avertizaţi în privinţa fumului provocat de incendii (Imagine: Mediafax/AFP)

"Tot statul California este acoperit de fum, este fum peste tot", a declarat Arnold Schwarzenegger în cadrul unei conferinţe de presă în districtul Butte, una dintre zonele cele mai afectate de incendiile provocate de furtunile înregistrate săptămâna trecută.

"Oamenii trebuie să fie prudenţi, pentru că fumul este periculos pentru plămâni şi sănătate (...) cei care suferă de astm, probleme respiratorii şi cardiace trebuie să ştie asta", a avertizat guvernatorul.

Potrivit acestuia, aproximativ 7.000 de pompieri încearcă să stingă circa o mie de focare de incendii, care au devastat până acum 607 kilometri pătraţi de teren. Aproape 40 de imobile au fost distruse şi 900 de persoane au fost evacuate, a precizat Schwarzenegger.

Pompierii au progresat în lupta cu flăcările dar autorităţile sunt preocupate de perspectiva unor noi furtuni prevăzute pentru acest sfârşit de săptămână, potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului californian de luptă împotriva incendiilor, Cheri Patterson.

"Dacă aceste furtuni nu vor aduce ploi ci fulgere, ar putea fi îngrijorător", a subliniat aceasta.

California este afectată pentru al doilea an consecutiv de secetă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici