Locuitorii din regiunea Castellon se simt în nesiguranţă din cauza imigranţilor români de etnine romi

Primăria din localitatea Nules, regiunea Castellon, a convocat o reuniune a Consiliului Local de Securitate (Junta Local de Seguridad) din cauza "stării de nesiguranţă generată de imigranţii români de etnie romă".

337 afișări
Imaginea articolului Locuitorii din regiunea Castellon se simt în nesiguranţă din cauza imigranţilor români de etnine romi

Locuitorii din regiunea Castellon se simt în nesiguranţă din cauza imigranţilor români de etnine romi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Decizia a fost luată, potrivit sursei citate, după ce un grup de români de etnie romă a produs un conflict într-o zonă apropiată unei şcoli din localitate, informează ediţia online a cotidianului ABC, care citează o informaţie a agenţiei EFE.

Consilierul local Alejandro Borras a explicat că Poliţia a primit un apel pe numărul de urgenţă 112 în mijlocul zilei, prin care era alertată în legătură cu un conflict izbucnit între mai multe persoane "care aveau asupra lor bâte şi alte instrumente periculoase".

Patrula de Poliţie care s-a deplasat în zonă a identificat trei români, dintre care unul avea asupra sa un topor şi un box.

Consilierul local a mai spus că faptele "s-au produs în plină zi, într-o zonă destul de circulată mai ales de către şcolari, având în vedere că scandalul a avut loc cu câteva minute înainte de a încheierea cursurilor".

Potrivit Poliţiei locale, conflictul îşi are originea într-o discuţie produsă în seara precedentă într-un bar din apropierea pieţei centrale a oraşului, "frecventat de imigranţi români de etnie romă".

Alejandro Borras a mai spus că "situaţia începe să fie foarte îngrijorătoare", cu "numeroase" plângeri şi denunţuri venite din partea localnicilor "referitor la nesiguranţa pe care o provoacă grupurile de ţigani români care nu au locuri de muncă şi nu respectă nici legea şi nici normele de convieţuire", mai scrie ABC.

"Având în vedere că sunt cetăţeni europeni, există puţin spaţiu de manevră, cu excepţia cazurilor când sunt comise infracţiuni flagrante", a mai spus Alejandro Borras.

Primăria a cerut intensificarea prezenţei forţelor de ordine în punctele din oraş în care există riscul izbucnirii de astfel de conflicte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici