Londra: Pedofil german angajat într-un spital de copii

Un pedofil german, judecat în lipsă şi condamnat la închisoare în Cambodgia, a fost angajat infirmier la un spital de copii din Londra, după ce autorităţile britanice i-au verificat numai cazierul european şi nu au găsit nicio infracţiune.

33 afișări
Imaginea articolului Londra: Pedofil german angajat într-un spital de copii

Londra: Pedofil german, angajat într-un spital de copii (Imagine: Daily Mail)

Lars Gellner, în vârstă de 37 de ani, s-a angajat la spitalul din Londra după ce a intrat în ţară fără să trezească suspiciuni autorităţilor britanice. Bărbatul a fost judecat în lipsă în Cambodgia, de unde a fugit, pentru agresarea sexuală a unor băieţi cu vârste cuprinse între 12 şi 19 ani. El a fost condamnat în lipsă la zece ani de închisoare, informează Daily Mail.

Cazul lui Gellner a fost descoperit de poliţişti după ce un oficial al Ambasadei Marii Britanii i-a recunoscut numele într-un articol de ziar despre un turist care a încercat să părăsească ţara cu un băiat de 14 ani, pe care l-a dus "în vacanţă" în Orientul Îndepărtat.

O unitate specială de poliţie a fost constituită pentru a-l aresta pe bărbat, care este suspectat că ar fi violat un copil de zece ani.

Reprezentanţii fundaţiilor pentru drepturile copiilor s-au declarat şocaţi de breşele din sistemul britanic de securitate, care nu poate împiedica intrarea în ţară a agresorilor sexuali.

"Acest lucru subliniază golurile şi slăbiciunile managementului agresiunilor sexuale internaţionale, care îi pune în pericol pe copiii din Marea Britanie. Dacă ministrul de Interne vorbeşte serios atunci când spune că va fi mult mai dur cu agresorii sexuali ce călătoresc în alte ţări, atunci ar trebui să lucreze mult mai strâns cu omologii săi din Europa şi Asia", a spus Christine Beddoe, de la un ONG împotriva prostituţiei infantile şi a traficului de minori.

Gellner a fost adăugat pe lista agresorilor sexuali după ce a fost arestat, în octombrie anul trecut şi se află, în prezent, în custodia poliţiei. Procesul său va fi judecat la o instanţă din Buckinghamshire, după o serie de probleme cu trimiterea documentelor privind cazul acestuia din Cambodgia. Germanul ar putea fi deportat, pentru că reprezintă un risc pentru public.

Autorităţile spun că reprezentanţii spitalului nu ar trebui învinovăţiţi, deoarece aceştia au verificat atent trecutul pedofilului, însă nu au obţinut nicio condamnare anterioară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici