Lucrările pentru remedierea gazoductului din Transnistria vor dura aproximativ trei zile - oficial

Lucrările pentru remedierea conductei de gaze avariate miercuri în Transnistria vor dura aproximativ trei zile, anunţă directorul companiei Moldovagaz, Alexandr Gusev, citat de BASA-press.

9 afișări

Potrivit oficialului moldovean, din cauza exploziei au fost afectate livrările de gaze către Turcia, Macedonia, Grecia şi Bulgaria.

"Tranzitul de gaz spre aceste ţări s-a redus cu aproximativ 50 la sută, dar, în urma lucrărilor de remediere a consecinţelor avariei, aceste ţări vor primi gazul necesar", explică Gusev.

Reprezentanţii Moldovagaz cred că explozia s-a produs din motive tehnice. Potrivit lui Alexandr Gusev, conducta a fost dată în folosinţă în 1987 şi poate funcţiona aproximativ 40 de ani.

"Se poate spune că această conductă este practic nouă. Excludem presupunerea că explozia s-ar fi produs din cauza uzurii conductei. Cauza exploziei va fi stabilită în urma cercetărilor efectuate de reprezentanţii Tiraspoltransgaz în colaborare cu specialiştii Moldovagaz", explică Gusev.

La rândul său, ministrul transnistrean al Industriilor, Piotr Stepanov, citat de pagina online a RIA Novosti, a confirmat că gazoductul va fi reparat până vineri seara.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici