Video Lumea arăta altfel când au plecat. Trei astronauţi de pe ISS s-au întors pe Pământ după aproape un an pe orbită

  • Doi astronauţi NASA şi unul ROSCOSMOS s-au întors pe Pământ
  • Andrew Morgan, Jessica Meir şi Oleg Skripochka au ajuns pe ISS în iulie 2019, respectiv septembrie 2019
  • Ei au fost preluaţi după aterizarea într-o capsulă SoyuzMS15
774 afișări
Astronauţii Andrew Morgan, Jessica Meir (NASA) şi Oleg Skripochka (ROSCOSMOS) s-au întors pe Pământ. Ei au găsit o lume schimbată faţă de momentul în care au plecat către Staţia Spaţială Internaţională. De mai bine de 4 luni, lumea este bântuită de un virus ucigaş.
 
Andrew Morgan, Jessica Meir şi Oleg Skripochka au aterizat în Kazakhstan, la ora 05:16 A.M GMT. A fost prima misiune de revenire a unor astronauţi din spaţiu după declararea pandemiei de coronavirus.
 
Morgan a petrecut pe ISS perioada cuprinsă între iulie 2019 şi aprilie 2020, în timp ce Meir şi Skripochka au ajuns două luni mai târziu decât acesta în spaţiul cosmic.
 
"Vă rugăm să păstraţi distanţa", a putut fi auzit un membru al echipei după deschiderea capsulei Soyuz care i-a adus pe Pământ.
 
Echipajul a aterizat în apropierea orăşlului Dzhezkazgan şi a fost transportat la cosmodromul Baikonur.
 
Într-o transmisiune video înaintea părăsirii ISS, Jessica Meir a spus că şi pentru astronauţi, deşi obişnuiţi să petreacă timpul departe de familii, va fi greu să respecte normele de distanţare socială.
 
"Cred că mă voi simţi mai izolată pe Pământ decât aici, în spaţiu", a spus Jessica Meir.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici