Lupte grele la Bakhmut, în estul Ucrainei: civilii sunt rugaţi să plece, numeroase cadavre sunt abandonate

  • Lupte grele se dau în jurul oraşului Bakhmut din estul Ucrainei între ucrainenii care controlează zona şi ruşii care o asediază.
  • Civilii au fost îndemnaţi să plece deoarece cartierele rezidenţiale au fost lovite de rachetele ruseşti.
  • Numeroase cadavre sunt abandonate, relatează martorii.
5899 afișări
Imaginea articolului Lupte grele la Bakhmut, în estul Ucrainei: civilii sunt rugaţi să plece, numeroase cadavre sunt abandonate

Oraşul din estul Ucrainei a fost o ţintă cheie pentru forţele ruseşti şi s-a confruntat luni de zile cu atacuri, iar o mare parte din populaţia a fugit. Înainte de război, Bakhmut avea o populaţie de aproximativ 70.000 de persoane. Acum, aproximativ 6.000 de civili se mai află în oraş, potrivit unui oficial ucrainean.

„Ca să fiu sincer, sunt foarte surprins de ceea ce fac încă 6.000 de civili acolo. Fac apel la civilii care se află acum în Bakhmut, dacă sunteţi cetăţeni practici, respectuoşi faţă de lege şi patrioţi, trebuie să vă evacuaţi imediat", a scris vicepremierul ucrainean Iryna Vereshchuk pe Telegram.

Joi, rachete ruseşti au lovit un cartier rezidenţial omorând trei bărbaţi şi două femei, potrivit procurorului general al Ucrainei. Procurorii au declarat că incidentul este investigat ca fiind o crimă de război.

Militarii ucraineni şi-au construit la Bakhmut adăposturi îngropate de unde resping atacurile ruşilor. Comandanţii ruşi au trimis în zonă numeroase trupe mobilizate şi au folosit tactica „valului uman", un tip de ofensivă care presupune trimiterea a numeroşi soldaţi pentru a copleşi inamicul prin numărul lor. Ca urmare, numărul deceselor a crescut foarte mult.

„Există locuri unde cadavrele lor sunt pur şi simplu îngrămădite. Există un loc în tranşee în care... pur şi simplu nu-şi evacuează răniţii sau morţii", a declarat ofiţerul de presă al Brigăzii 80 de asalt aerian ucrainean, Taras Dzioba, despre ruşi.

Informaţiile nu au putut fi confirmate din surse independente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici