Lupte pentru teritoriu între prostituate românce în estul Londrei

Lupte pentru teritoriu au izbucnit între prostituate românce, multe de origine romă, în estul Londrei, în contextul în care unele femei sunt "taxate" cu suma de 200 de lire sterline pe săptămână (aproximativ 241 de euro) pentru a lucra pe anumite străzi.

3597 afișări
Imaginea articolului Lupte pentru teritoriu între prostituate românce în estul Londrei

Lupte pentru teritoriu între prostituate românce în estul Londrei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit publicaţiei, unele dintre femei par că sunt minore şi că sunt victime ale traficului de persoane. Ele lucrează în "zone roşii" din estul Londrei, la Newham şi Redbridge, dar şi în alte oraşe importante, ca Birmingham şi Manchester, relatează The Guardian în ediţia electronică.

O tânără, care a declarat pentru The Observer că este majoră, a spus că a fost ameninţată de românce mai în vârstă, la Newham. "Mi-au spus că, dacă vreau să continui să lucrez la colţul străzii unde lucram, să le dau 200 de lire sterline pe săptămână, pentru că «deţin» acea zonă şi sunt pe teritoriul lor. Am refuzat şi m-am mutat altundeva. Nu câştig foarte mulţi bani din prostituţie, doar aproximativ 70 de lire sterline pe noapte (aproximativ 85 de euro) şi nu îmi permit să plătesc asemenea sume", a afirmat ea.

Altă dată, un grup de românce mai în vârstă au înconjurat două tinere lucrătoare sexuale stradale şi le-au cerut suma de 200 de lire sterline ca "taxă" pentru că stăteau acolo.

Lucrătoarele sexuale din Manchester au ajuns atât în atenţia poliţiei, cât şi a Ministerului de Interne. Greater Manchester Police (GMP) a confirmat că weekendul trecut a efectuat prima operaţiune comună cu ministerul vizând acest grup.

Un purtător de cuvânt GMP a declarat că şase prostituate - cinci românce şi o cehă - au fost chestionate cu privire la statutul lor ca imigrante. Niciuna nu a fost arestată sau acuzată, iar două au fost de acord să plece voluntar din ţară, neavând dreptul să se afle în Marea Britanie.

"În unele cazuri pare că este o operaţiune bine pusă la punct, persoane din ţara lor aranjând ca femei să vină să muncească aici", a declarat purtătorul de cuvânt, adăugând că unele ar putea "lucra pentru o anumită grupare infracţională".

În octombrie, Mariana Popa, în vârstă de 24 de ani, o prostituată româncă, a fost ucisă la Ilford. Farooq Shah, în vârstă de 20 de ani, a fost acuzat de uciderea ei. Poliţia metropolitană a efectuat Operaţiunea Clearlight la Redbridge, în cadrul luptei împotriva prostituţiei în zonă.

Georgina Perry, manager la Open Doors, un proiect în cadrul Sistemului Naţional britanic de Sănătate (NHS) adresat lucrătorilor sexuali din estul Londrei, a declarat că prezenţa prostituatelor românce este un fenomen relativ nou.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici