Luxemburg : Partidul lui Jean-Claude Junker câştigă alegerile

Partidul de centru-dreapta al premierului luxemburghez în exerciţiu Jean-Claude Junker a câştigat alegerile legislative naţionale, consolidându-şi dominaţia în peisajul politic din Marele Ducat, potrivit unui sondaj efectuat la ieşirea de la urne.

36 afișări
Imaginea articolului Luxemburg : Partidul lui Jean-Claude Junker câştigă alegerile

Luxemburg : Partidul lui Jean-Claude Junker câştigă alegerile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Partidul Creştin-Democrat (CSV) a câştigat 38,1 la sută din voturi, potrivit sondajului difuzat de postul de televiziune RTL-Luxemburg.

Acesta obţine cu două puncte mai mult decât în 2004, ceea ce îi asigură 26 din cele 60 de locuri în Camera Deputaţilor.

În schimb, partenerul său de coaliţie, partidul socialist LSAP al lui Jean Asselbord, câştigă 21,3 la sută din voturi, faţă de 23,4 la sută în alegerile generale precedente, potrivit sondajului. Acesta obţine 14 locuri.

Cele două partide nu vor avea astfel nici o dificultate să refacă alianţa aflată la guvernare, permiţându-i lui Junker, premier de 14 ani, să obţină un nou mandat.

La rândul lor, liberalii din DP obţin doar 15,8 la sută (faţă de 16,1 la sută în 2004), ecologiştii rămân la 11,4 la sută (faţă de 11,6 la sută) şi dreapta populistă (ADR) câştigă 8,1 la sută (10 la sută în alegerile precedente).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici