Macao închide cazinourile şi alte afaceri pentru a limita epidemia de COVID

Macao va închide aproape toate afacerile comerciale şi industriale, inclusiv cazinourile sale, timp de o săptămână începând de luni. Autorităţile se luptă pentru a limita creşterea infecţiilor cu COVID-19 în cel mai mare centru de jocuri de noroc din lume, potrivit Reuters.

420 afișări
Imaginea articolului Macao închide cazinourile şi alte afaceri pentru a limita epidemia de COVID

Serviciile esenţiale, inclusiv hotelurile, supermarketurile şi farmaciile, vor rămâne totuşi deschise, au declarat oficialii oraşului, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc sâmbătă.

Anunţul a fost făcut în condiţiile în care Macao a raportat sâmbătă 71 de noi cazuri de COVID, ridicând totalul la 1.374 de la jumătatea lunii iunie. Mai mult de 17.000 de persoane se află în carantină, au declarat autorităţile.

Autorităţile locale au adăugat două hoteluri din staţiunile unde se află cazinouri pe lista celor care vor fi folosite ca facilităţi medicale COVID, în încercarea de a creşte capacitatea de a face faţă valului de infecţii.

Mai mult de 90% dintre locuitorii din Macao sunt complet vaccinaţi împotriva COVID, dar aceasta este prima dată când oraşul a trebuit să se confrunte cu varianta Omicron, care se răspândeşte rapid.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici