Măcel într-o închisoare din Honduras: Cel puţin 18 morţi, după ce două clanuri rivale s-au luat la bătaie

Cel puţin 18 deţinuţi au murit şi alţi 16 au fost răniţi vineri în urma unei confruntări între două grupări rivale într-un penitenciar din oraşul Tela, aflat în nordul statului Honduras, au informat autorităţile locale, citate de site-ul agenţiei de presă Reuters.

814 afișări
Imaginea articolului Măcel într-o închisoare din Honduras: Cel puţin 18 morţi, după ce două clanuri rivale s-au luat la bătaie

Confruntări sângeroase într-un penitenciar din Honduras: Cel puţin 18 morţi, după ce două clanuri rivale s-au luat la bătaie

Incidentul are loc la doar două zile după ce Guvernul a declarat stare de urgenţă în sistemul penitenciar din cauza valului recent de violenţe din închisori. Potrivit legii, instaurarea stării de urgenţă în penitenciare înseamnă că Armata ar trebui să preia controlul asupra închisorilor din întreaga ţară.

Cu toate acestea, un oficial de rang înalt din cadrul Armatei a declarat că militarii nu au preluat în mod oficial controlul asupra penitenciarului din Tela înaintea producerii violenţelor de vineri.

Violenţele din penitenciare sunt frecvente în Honduras, ţară considerată ca fiind una dintre cele mai violente din lume.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
honduras,
violenţe,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici