Macron, despre noul coronavirus: Va exista cel puţin până vara viitoare. Ce spun medicii francezi

  • Macron a declarat ca Franţa va lupta cu COVID-19 cel puţin până la mijlocul anului 2021
  • Numărul de îmbolnăviri a trecut de un milion
  • Doar vineri, Franţa a înregistrat peste 40.000 cazuri şi 298 decese noi
2242 afișări
Imaginea articolului Macron, despre noul coronavirus: Va exista cel puţin până vara viitoare. Ce spun medicii francezi

Macron, despre noul coronavirus: Va exista cel puţin până vara viitoare. Ce spun medicii francezi

Franţa este în gardă, întrucât numărul nou de infectări creşte de la o zi la alta.
 
Şi nu doar Franţa se confruntă cu o creştere alarmantă a numărului noi de cazuri de COVID-19. Şi alte ţări, printre care Rusia, Polonia, Italia şi Elveţia au raportat noi cifre record de îmbolnăviri, conform BBC
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) vorbeşte despre numărul ridicat de cazuri noi, ca fiind un moment critic în lupta cu virusul. Prin urmare, cere acţiuni rapide pentru a preveni colapsul serviciilor de Sănătate. 
 
Infectările zilnice în Europa au crescut semnificativ, mai mult decât dublu în ultimii zece zile. Momentan, sunt 7,8 milioane cazuri de COVID-19 pe continent şi circa 247.000 decese.  „Următoarele câteva luni vor fi foarte dure iar unele ţări se află deja într-un stadiu periculos”, a declarat recent şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus. 
 

Situaţia COVID-19 în Franţa

 
Macron a declarat, vineri, că virusul va exista cel puţin până vara viitoare, conform oamenilor de ştiinţă francezi. Privind carantina parţială sau totală, preşedinte spune că e devreme încă să se pronunţe. 
 
Zilele trecute, în Franţa, a fost extinsă carantina pe timp de noapte, 46 de milioane de oameni fiind afectaţi de această măsură. Noua măsură va fi retrasă în momentul în care noile infectări vor intra pe o pantă descendentă - între 3.000 şi 5.000 cazuri noi/zi, a spus şeful francez - un nivel al infectării de la finele lunii august. 
 
Între timp, reprezentantul parizian al spitalelor a precizat că al doilea val de COVID-19 ar putea fi mult mai dur decât cel prezent.  „Percepţia din ultimele luni a fost că valul al doilea de COVID-19 nu există, sau că va fi un val scăzut. Situaţia este de fapt invers”, avertizează Martin Hirsch, reprezentantul grupului de unităţi medicale.  
 
„Sunt mulţi oameni infectaţi, fără să ştie asta sau fără ca altcineva să ştie”, a adăugat specialistul. 
 
Pacienţii cu COVID-19 ocupă circa jumătate din cele 5.000 de paturi de la ATI din spitalele din Franţa.  Premierul Jean Castex consideră, la rândul său, că urmează un influx de pacienţi în ATI - „Cazurile de infectari de azi sunt pacienţii spitalizaţi de mâine. Luna noiembrie va fi una dificilă”, a spus acesta. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici