Macron, pe teritoriul Rusiei. Ce vrea să îi propună preşedintelui Putin

  • Luni au loc o serie de reuniuni la nivel înalt pentru a încerca să se găsească o soluţie paşnică la criza din Ucraina.
  • Preşedintele francez Emmanuel Macron este aşteptat la Moscova.
5049 afișări
Imaginea articolului Macron, pe teritoriul Rusiei. Ce vrea să îi propună preşedintelui Putin

Sursa foto: Hepta

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, va fi prezent la Moscova, luni, 7 februarie, începând cu ora 17.00 (ora României). Întâlnirea sa cu preşedintele rus, Vladimir Putin, este de aşteptat să dureze până seara, încheindu-se cu o conferinţă de presă comună.

„Preşedintele Macron vrea să detensioneze criza din jurul graniţelor Ucrainei. El ar dori ca preşedintele rus să fie de acord cu reducerea numărului de trupe din regiune. Şi ar dori să reînceapă negocierile blocate cu ajutorul Acordului de la Minsk, care a fost creat în urmă cu opt ani, după ce a început prima criză în Ucraina de după ocuparea Crimeei”, notează corespondentul pentru France 24 din Rusia, Nick Holdsworth.

Mai mult decât atât, Macron ar dori să facă progrese în ceea ce priveşte discuţiile în format Normandia care au avut loc la Paris acum câteva săptămâni.

„De asemenea, ar dori să înceapă să vorbească cu Putin despre stabilirea terenului pentru un nou acord de securitate european, care să ia în considerare preocupările lui Putin, consolidând totodată liniile roşii pe care SUA şi NATO le-au trasat şi cu care Macron este de acord”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici