Macron vrea continuarea dialogului cu Rusia, în scopul evitării extinderii războiului

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a pledat, joi, pentru continuarea dialogului cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, argumentând că este necesar dialogul pentru evitarea extinderii războiului din Ucraina.

472 afișări
Imaginea articolului Macron vrea continuarea dialogului cu Rusia, în scopul evitării extinderii războiului

"Trebuie să asumăm faptul de a continua să vorbim cu toată lumea, mai ales cu cei cu care nu suntem de acord. Cine vrea ca Turcia să fie singura putere din lume care continuă să discute cu Rusia?", a declarat Emmanuel Macron, potrivit cotidianului Le Monde, la Conferinţa Diplomaţilor.

"Nu trebuie să cedăm la nicio formă de falsă moralitate care ne-ar plasa în imposibilitatea de a face un anumit lucru. Meseria de diplomat constă în a vorbi cu toată lumea, mai ales cu cei cu care nu suntem de acord. Trebuie menţinut dialogul cu Rusia, în coerenţă cu aliaţii noştri", a subliniat preşedintele Franţei.

Liderul de la Paris a argumentat că sunt necesare coaliţii internaţionale, "chiar imperfecte, chiar incomplete", pentru evitarea "extinderii geografice a conflictului din Ucraina". "Trebuie să ne pregătim pentru un război îndelungat, iar, din această perspectivă, trebuie să evităm escaladarea şi să pregătim pacea", a insistat Macron.

"Pregătirea păcii presupune a continua să vorbim cu toate părţile implicate, deci Franţa va continua - cum am făcut acum câteva zile şi cum voi face din nou după misiunea Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică - să discute cu Rusia, pentru a pregăti termenii păcii. Franţa, europenii şi oricine altcineva, nimeni nu va alege pacea în locul Ucrainei, nici momentul negocierilor, dar trebuie să facem totul pentru o pace negociată care să fie posibilă în orice moment sau pentru ca cei doi protagonişti să ajungă din nou la masa negocierilor", a subliniat Macron.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici